Home

Demonstratie/presentatie hulphonden

 in Alphen a/d Rijn-19 oktober 2006 

 voor MS-groepen  Zuid-Holland-Noord

door

Sanne en Judith van Hulp/Hondenschool De Click 

en Ine met Wombat en Ellen met Luna

 

Het werd een heel gezellig en verduidelijkende avond. 

De groep was niet zo groot, maar degenen, die er waren hadden erg veel belangstelling

en begrijpen nu heel goed, wat een hulphond voor iemand kan betekenen. De mensen stonden versteld, wat de hulphonden allemaal kunnen doen. 

Wat deze avond ook heel goed naar voren kwam is, dat wanneer je zelf je eigen hulphond opleidt dit grote voordelen heeft. Omdat je je eigen hond zelf alles leert vanaf het begin, natuurlijk onder deskundige begeleiding, kent de hond jou veel beter en weet ook precies hoe jij leeft in je huis en ook buiten of zelfs in de winkel of een restaurant. Hij kent ook jouw stem en jouw gebaren. Dus dan wennen hond en de persoon met lichamelijke beperkingen vanaf het allereerste moment gelijk al aan elkaar en werken samen als team en weten ze wat ze aan elkaar hebben. De hond werkt ook het allerbeste voor  het eigen baasje. Het samenwerken van de hond en de persoon is voor allebei een groot plezier, zoals deze avond weer goed te zien was. En oh, wat was het weer moeilijk voor iedereen, om geen aandacht aan de honden te geven !

Wombat, het Kooikershondje van Ine liet o.a. zien, dat een klein hondje ook grootse dingen voor iemand kan doen, zelfs een rolstoel ophalen en bij het vrouwtje brengen. Wombat begeleid Ine ook op haar werk.

Luna, de Labrador van Ellen, had al een hele tijd geen demonstratie gegeven met haar vrouwtje, maar liet weer erg mooie dingen zien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Home