Home

Demonstratie/presentatie Ellen en Luna

 in Vijfhuizen 30 november 2006 

 

 

Wij, Ellen en hulphond Luna, waren uitgenodigd door de vrouwen-contactgroep-Vijfhuizen om in de Poterne voor de contactgroep en genodigden een demonstratie te geven. Wij presenteerden ons voor "Vriendenclub Ellen" t.b.v. stichting "De hond kan de was doen" om meer bekendheid te geven aan het belang van het hebben van een hulphond. De zaal in de Poterne was erg geschikt voor dit doel. 's-Middags mochten we al e.e.a. voorbereiden in de zaal. De gastvrouwen ontvingen ons allerhartelijkst en de demonstratie in Vijfhuizen werd een  succes, mede door de hulp van Mieke (opbouw en film), Pim (verhaaltje) en Els (foto's) Het zag er ook fraai uit met de posters, deur/wasmachine e.d. en het foldertafeltje met spaarpot, die goed gevuld werd.

We hebben ook een film getoond van het bos bij Vijfhuizen "De groene weelde", hoe ik daar kom over de weg met Luna naast mijn rolstoel, hoe Luna daar vrij is en hoe we weer terugkomen. Voor Vijfhuizenaren bekend terrein en erg leuk om te zien. 

De sfeer was erg gemoedelijk en Pim vertelde uitgebreid.

Luna deed het perfekt. Omdat er toch wel een aantal bekenden waren, die ook wel eens op onze honden passen. was zij soms afgeleid, maar herstelde zich dan weer snel . Ze haalde ook nog even zelfstandig een tasje op van een vriendin.

Het geheel was natuurlijk heel leerzaam, mensen wisten niet wat ze zagen, konden nu zien en horen, wat een hulphond voor iemand kan betekenen. Hoe fijn het is om minder afhankelijk te zijn en een hulp en kameraad te hebben voor dag en nacht. Ook werd speciaal de aandacht geschonken aan het feit, hoe belangrijk het kan zijn om zelf je eigen hond te trainen, onder deskundige begeleiding, zoals bij stichting "De hond kan de was doen". Sinds juni 2006 verricht  Hulp-Hondenschool "De Click" de praktische werkzaamheden voor deze stichting. 

Er waren ongeveer 40 mensen en het was een bijzondere avond. 

Vrouwen-contactgroep, hartelijk dank voor de fijne avond en jullie interesse. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Home