Home

  Dierendag 

Landgoed Ursela-Nieuwveen

stichting De Bruggen

**********************************

Zondag 30 september worden de dieren van kinderboerderij de Schaapskooi flink verwend, en wie daarbij wil helpen is van harte welkom! Tussen 10.30 en  16.00 uur zijn er diverse activiteiten bij de kinderboerderij die op landgoed Ursula aan de A.H. Kooistrastraat te vinden is. Om 10.30 uur start een eerste ronde groentetaarten maken. Voor één Euro mogen kinderen meehelpen om groetentaarten te maken. Als dit om 12.00 uur op de picknicktafels opgediend wordt, zullen de schapen en geiten zich er zeker tegoed aan doen. Een tweede ronde start om 14.00 uur. Dit keer voor de paarden, die om 15.30 uur hun buik rond mogen eten. Voor die tijd hebben zij de taak om de huifkar over het terrein te trekken. Wie dat wil kan mee om een ritje te maken over het landgoed.

Hulphond komt de was doen
De Stichting Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds (KNGF Geleidehonden) komt met een geleidehond. Samen met zijn blinde baas geeft de hond de hele dag door demonstraties. Dat geldt ook voor hulphond Luna en haar baasje Ellen. Luna is een hulphond die haar baas bij alles helpt. Ze kan zélfs de was doen!

Watervlooien bekijken
Het Instituut Voor Natuurbeschermingseducatie uit Nieuwkoop is ook aanwezig. Zij brengen microscopen mee en ‘water’, maar dan wel water uit de sloot. Zo kan iedereen die dat wil een kijkje nemen in het leven van de watervlo en andere waterdiertjes.

Net als vorige jaren zijn er de hele dag workshops pompoen-stukjes maken. Jong en oud kunnen vanaf twee Euro aan de slag om een zelfgemaakt herfstarrangement mee naar huis te nemen. Wie liever de handen schoon houdt kan altijd met een plant of bloemstuk kopen bij Ursula’s  kwekerij ‘de Olifant’. In theehuis Villa Kakelbont is het tussen de activiteiten door goed toeven om even een drankje te nuttigen.

Alle activiteiten zijn in en om de overdekte paardenbak bij de kinderboerderij en kunnen dus ongeacht welk weer het is doorgaan. Iedereen is van harte welkom, aanmelden is niet nodig. 

 

We zijn er klaar voor. Het is een beetje regenachtig,

maar later kwam ook af en toe het zonnetje.

Trix vertelt uitgebreid over de KNGF

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pim vertelde bij de demo's van Ellen en Luna over hulphonden en over Hulphondenschool De Click . 

De Click leidt mensen met een lichamelijke beperking op, om zelf hun eigen hulphond op te leiden. 

Zij hebben ook de praktische werkzaamheden van stichting "De hond kan de was doen" overgenomen.

Pim heeft de foto's gemaakt, dus staat hij er zelf niet op. 

Tijdens de demo's was er erg veel belangstelling.

Feest voor de geiten en schapen. Er werden heerlijke groente- taarten gebakken door de bewoners van Ursela.

Het is immers dierendag.

 

 

 

 

 

 

Ook een koetje mocht meesmullen.

 

 

 

 

 

 

 

Nu nog de derde demo, Luna is er maar even bij gaan liggen. Ze begint het een beetje zat te worden. 

 

 

 

Het was weer een erg gezellige dag en de geleide- en hulp-honden hebben weer wat meer bekendheid gekregen. 


Home