Home

Vriendenclub Ellen 

t.b.v.  

Stichting "De hond kan de was doen " 

 

Het verloop van het derde jaar

 

Mei2007

WIJ GAAN ALS "VRIENDENCLUB ELLEN" ALWEER HET 3E JAAR IN. 

Het derde speciale project voor het tweede jaar van "Vriendenclub Ellen" dat wij hebben kunnen honoreren om te sponsoren is Ciska met Lukas (de hond in dit geval). Lukas komt uit het buitenland en is daar niet zo leuk behandeld. Hij krijgt bij Ciska méér dan een tweede kans als hulphond! Zij hebben bij De Click de verkorte opleiding gedaan met een fantastisch vervolg. Ciska met Lukas mogen nu nl. door de goede voortraining toch verder voor de echte teamtraining voor mens en hulphond. 

Wat geweldig, dat door uw steun voor de verkorte opleiding, nu wel het officiële traject gevolgd kan worden.  

 

Inmiddels  heeft "Kindermaatje" Lukas met hulphond Rinke met vlag en wimpel het diploma gehaald.

Juni-Juli-Augustus 

Deze maanden is het rustig geweest. 

De nieuwe nieuwsbrief is in de maak en deze kunt u in september verwachten. 

September 2007

De nieuwe nieuwsbrief van 2007 is rondgestuurd. 

Omdat wij gemerkt hebben, dat de animo om de nieuwsbrief te lezen groter is als deze gewoon gedrukt en verstuurd wordt, dan dat deze per mail verstuurd wordt, hebben we besloten deze per gewone post te versturen. 

Oktober 2007 

De eerste giften komen weer binnen. 

November 2007

De totale som voor twee verkorte opleidingen is binnen. We zijn erg blij, dat de meeste vrienden weer hun bijdrage hebben geleverd. Vallen er soms mensen af, komen er gelukkig ook weer nieuwe vrienden bij. 

Wij hebben van hulphondenschool De Click twee aanvragen binnengekregen voor een verkorte opleiding. Deze hebben wij kunnen honoreren en de teams zullen in december beginnen met de opleiding. Als er meer bekend is van deze teams brengen wij u weer op de hoogte. Voor één van de teams is er inmiddels een geschikte hond gevonden. 

December

Inmiddels zijn de twee nieuwe teams met hun opleiding begonnen. 

Als het een beetje meezit, met het binnenkomen van de laatste toezeggingen en wellicht met nog weer nieuwe giften, zal "Vriendenclub Ellen" in de loop van het volgende jaar ook nog een derde project kunnen sponsoren. 

*************************************************************************

"KINDERMAATJE" LUKAS EN RINKE OP TV

Dit is wel heel mooi !

Kijk bij de uitzending van schooltv. van 21 december bij  Huisje, Boompje Beestje"  en je ziet bij fragment 7.55 Lukas en Rinke, het "KINDERMAATJE, dat wij met  "Vriendenclub Ellen" gesponsord hebben. Dit is toch wel een heel mooi kerstcadeautje. Wat geweldig, dat u allen met u giften deze opleiding heeft mogelijk gemaakt.

Graag het onderstaande aanklikken en bij uitzending gemist bij "zoeken"

"huisje boompje beestje" invullen en dan naar 21 december.

 

http://www.uitzendinggemist.nl/index.php/serie?serID=531&md5=c55adf8f4af67c2917bc02ac2502691e 
 

Januari 2008 

Wij wensen u allen, namens "Vriendenclub Ellen" een heel goed 2008 !

 

Hulphondenschool "De Click" is gestart met een begeleidende opleiding voor Sander en zijn hond Misty. Sander heeft een vorm van autisme. Het op deze manier inzetten van een (hulp)-hond en het opleiden van een team (mens en hulphond) staat nog in een beginstadium.

Tot nu toe zijn de resultaten erg positief en ziet het er naar uit, dat dit een heel goede keuze is geweest voor Sander. Door zijn (hulp)-hond Misty krijgt Sander in zijn dagelijks leven meer zelfvertrouwen. Als "Vriendenclub Ellen" zijn wij blij, dat wij hiervoor onze bijdrage mogen leveren. Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen over dit team en zullen binnenkort een foto van Sander en Misty toevoegen. 

*************************************************************************

Hier onder volgt een brief van de vader van Sander: 

Sander geeft aan veel rustiger te zijn nu hij Misty heeft. De hond heeft duidelijk een sociale functie ook in de contacten met andere mensen. Hij komt regelmatig ook andere hondenbezitters tegen, die dan een praatje met hem maken. Ook is het door Misty mogelijk geweest om weer een beter contact met zijn zus te krijgen en zelfs bij haar op bezoek te gaan en blijven slapen. Dit is iets wat anders nooit mogelijk geweest zou zijn. Sander is duidelijk trots als hij met  Misty loopt en dat is ook te zien aan zijn uitstraling. De functie van Misty is dan ook dat het een gezelschapshond is. Met dieren praten is minder bedreigend dan met mensen, dus Sander kan ook meer zijn emoties kwijt.

 

Februari 2008 

De 2 teams zijn in opleiding

Maart 2008

Sander en zijn (hulp)hond Misty

Sinds kort woont Sander op zichzelf in gezelschap van zijn speciale (hulp)hond Misty.

Voorheen woonde Sander in een beschermde wooneenheid. Hij wilde graag een hond, maar dat kon daar niet. Dus gingen zijn ouders op zoek naar een eigen flat voor hem. Dat lukte. 

Ook werd er gezocht naar een hond, die samen met Sander een speciale opleiding zou kunnen volgen bij hulphondenschool "De Click" , zodat Sander en de hond gezelschap aan elkaar zouden hebben. Dit werd Misty. Inmiddels is dit team door de deskundige begeleiding van "De Click" een hecht team en zijn dikke maatjes geworden. Zonder Misty zou Sander nooit op zichzelf hebben kunnen wonen. Sander verzorgt Misty en Misty geeft Sander gezelligheid en zelfvertrouwen. Zij zorgen goed voor elkaar, ze zijn er voor elkaar. Sander en Misty trekken er regelmatig op uit. Misty luistert erg goed, durft in de trein en houdt Sander flink bezig. 

Sander glundert: “Elke dag maken we minstens drie keer een fikse wandeling”. “En omdat Misty behoorlijk verhaart, moet ik ook dagelijks stofzuigen.” 

(Tekst gedeeltelijk overgenomen uit: Verian Magazine)

 

 

Nieuwe website

stichting "De hond kan de was doen"

 

 

April 2008

Hulphondenschool "De Click" was met een stand aanwezig op de 

 Supportbeurs in de jaarbeurs Utrecht 16 t/m 19 april.

Daar was ook een kalenderverkoop t.b.v. stichting "De hond kan de was doen" 

***************************************************************************************************************

 

We hopen binnenkort u te informeren over het tweede team in opleiding.

Wij hebben als vriendenclub voor dit vriendenjaar de middelen voor een derde project voor stichting "De hond kan de was doen" kunnen realiseren, waarvan hulphondenschool De Click de opleiding zal verzorgen.

Vallen er soms wat vrienden af, die bv. weer eens een ander doel gaan sponsoren, kunnen we ook heel blij zijn, dat er weer nieuwe vrienden bijgekomen zijn. Op dit moment hebben we 83 vrienden. 

Mei 2008 

Gerda en haar hulphond Kyra

 

"Vriendenclub Ellen" heeft de training voor Gerda en haar hond Kyra kunnen bekostigen, zodat hulphondenschool "De Click" hun de speciale teamtraining-opleiding kan geven. 

Wij en ook zij zijn hier heel blij mee.

Hieronder volgt een berichtje van Gerda: 

 

Hallo
 
Mijn naam is Gerda Verkerke en sinds een paar maanden volg ik trainingen met mijn hond Kyra bij Hulphondenschool De Click.
Ik ben via internet bij deze hondenschool gekomen en het leek mij fantasties om dat samen met mijn hond te gaan doen. Niet meer afhankelijk van anderen, maar gewoon altijd je hulpje bij de hand...
Na een paar gesprekken en de gedragstest, kwam ook de lichamelijke test bij de dierenarts.
Alles was goed met Kyra, behalve haar heupen. Ze heeft ondiepe heupkommen en is daardoor afgewezen voor de volledige opleiding.
Dat was natuurlijk voor mij een enorme klap. Vooral omdat ik er zo veel zin in had en mijn hondje ook zo enorm enthousiast is, ze heeft net als alle labradors echt een 'will to please'! Ik zag onze grote droom helemaal in duigen vallen...
Toen hebben de meiden van de hondenschool mij verteld dat ik misschien wel in aanmerking kom voor 'het speciale traject'. En we kregen weer een beetje hoop, dat Kyra alsnog mijn hulphond kon gaan worden. Ze zijn op zoek gegaan naar sponsors en na heel lang wachten, konden we toch gaan starten.
En Kyra doet het super goed! Ze leert zo vreselijk snel.... Ze helpt me met deuren open en dicht te doen, lades en kastjes open en dicht, ze leert me helpen uitkleden, dingen oprapen en doet dit zoals eerder gezegd met enorm veel enthousiasme. 't Is een super, slimme, lieve, hardwerkende hond! Dankzij jullie, zal ik langer zelfstandig kunnen blijven wonen en heb ik een band met mijn hond opgebouwd, waar niemand tegen op kan. Ik ben enorm dankbaar dat JULLIE er voor gezorgd hebben dat we dit kunnen doen...! Heel erg bedankt!!!!

Lieve groetjes Gerda en een dikke knuffel van Kyra

Juni-Juli-Augustus 

Deze maanden is het rustig geweest. 

Maar ondertussen is het derde mooie team, waar wij als vriendenclub voor hebben gespaard, volop met de opleiding bezig onder begeleiding van hulphondenschool "De Click"

Angela en Misty stellen zich voor.

Klik op onderstaande foto voor hun verhaal

September 2008

De nieuwe nieuwsbrief is in de maak en deze kunt u in oktober verwachten. 

 

Oktober 2008 

De nieuwe nieuwsbrief van 2008 is rondgestuurd. 

De eerste giften komen al weer binnen. 

 

 

Terug naar

"Vriendenclub Ellen" t.b.v. stichting "De hond kan de was doen"

 
Home