Home

Vriendenclub Ellen 

t.b.v.  

Stichting "De hond kan de was doen " 

 

Het verloop van het vierde jaar

 

*****************************

Mei 2008 

Gerda en haar hulphond Kyra

 

"Vriendenclub Ellen" heeft de training voor Gerda en haar hond Kyra kunnen bekostigen, zodat hulphondenschool "De Click" hun de speciale teamtraining-opleiding kan geven. 

Wij en ook zij zijn hier heel blij mee.

Hieronder volgt een berichtje van Gerda: 

 

Hallo
 
Mijn naam is Gerda Verkerke en sinds een paar maanden volg ik trainingen met mijn hond Kyra bij Hulphondenschool De Click.
Ik ben via internet bij deze hondenschool gekomen en het leek mij fantasties om dat samen met mijn hond te gaan doen. Niet meer afhankelijk van anderen, maar gewoon altijd je hulpje bij de hand...
Na een paar gesprekken en de gedragstest, kwam ook de lichamelijke test bij de dierenarts.
Alles was goed met Kyra, behalve haar heupen. Ze heeft ondiepe heupkommen en is daardoor afgewezen voor de volledige opleiding.
Dat was natuurlijk voor mij een enorme klap. Vooral omdat ik er zo veel zin in had en mijn hondje ook zo enorm enthousiast is, ze heeft net als alle labradors echt een 'will to please'! Ik zag onze grote droom helemaal in duigen vallen...
Toen hebben de meiden van de hondenschool mij verteld dat ik misschien wel in aanmerking kom voor 'het speciale traject'. En we kregen weer een beetje hoop, dat Kyra alsnog mijn hulphond kon gaan worden. Ze zijn op zoek gegaan naar sponsors en na heel lang wachten, konden we toch gaan starten.
En Kyra doet het super goed! Ze leert zo vreselijk snel.... Ze helpt me met deuren open en dicht te doen, lades en kastjes open en dicht, ze leert me helpen uitkleden, dingen oprapen en doet dit zoals eerder gezegd met enorm veel enthousiasme. 't Is een super, slimme, lieve, hardwerkende hond! Dankzij jullie, zal ik langer zelfstandig kunnen blijven wonen en heb ik een band met mijn hond opgebouwd, waar niemand tegen op kan. Ik ben enorm dankbaar dat JULLIE er voor gezorgd hebben dat we dit kunnen doen...! Heel erg bedankt!!!!

Lieve groetjes Gerda en een dikke knuffel van Kyra

Juni-Juli-Augustus 

Deze maanden is het rustig geweest. 

Maar ondertussen is het derde mooie team, waar wij als vriendenclub voor hebben gespaard, volop met de opleiding bezig onder begeleiding van hulphondenschool "De Click"

Angela en Misty stellen zich voor.

Klik op onderstaande foto voor hun verhaal

September 2008

De nieuwe nieuwsbrief is in de maak en deze kunt u in oktober verwachten. 

 

Oktober 2008 

De nieuwe nieuwsbrief van 2008 is rondgestuurd. 

De eerste giften komen al weer binnen. 

 

 

Terug naar

"Vriendenclub Ellen" t.b.v. stichting "De hond kan de was doen"

 
Home