Home

Opleiding 3 "kindermaatjes"

Rond september 2011 zijn er drie "Kindermaatjes" begonnen met de opleiding bij hulphondenschool De Click. Deze opleidingen hebben wij als "Vriendenclub Ellen", naast NSGK voor het gehandicapte kind, gedeeltelijk  kunnen mede financieren.

 Wij willen u heel hartelijk danken voor al uw hulp aan ons gegeven, dus aan de stichting, maar vooral aan de "Kindermaatjes"le

iding van 3 kindermaatjes begonnen.

Verslag van Ruud Peters:

Onlangs zijn we mede dankzij de bijdrage van Vriendenclub Ellen de opleidingen van de 3 kindermaatjes gestart. Onderstaand een kort bericht over deze maatjes.

Hessel heeft een zeldzame stofwisselingsziekte en als gevolg van een ongeluk, verkeerd optillen na een val heeft hij een hoge dwarslaesie. Dat Hessel er slecht aan toe was bleek wel uit het feit dat men op de intensive care niet verwacht had dat hij weer zelfstandig ging ademen. Hessel is altijd al gek op dieren geweest en teckel Guus, die af en toe bij hun kwam logeren, vond hij geweldig. Het uitlaten van Guus zorgde ervoor dat Hessel gemotiveerd was om in zijn stoel te zitten en hij maakte daarnaast makkelijker contact met anderen. De ontmoeting met een meisje die een hulphond had gaf de doorslag om een hulphond aan te vragen.

Hessel is nu de opleiding gestart met een bruine labrador SHELTY. Het was voor Hessel liefde op het eerste gezicht en Shelty is nu al een belangrijk maatje dat Hessel steunt bij dokters bezoeken, als hij een infuus krijgt of als hij een vervelend onderzoek moet ondergaan. Om met de woorden van Hessels moeder te spreken: “Shelty is een godsgeschenk, en meer dan welkom!”.

Hessel kan Shelty niet zonder hulp belonen. Voor Hessel wordt er daarom extra een “koekjes-machine” geregeld waardoor hij toch zelfstandig Shelty kan belonen als deze goed gewerkt heeft. Dit is essentieel voor de band tussen Hessel en Shelty en de opleiding tot kindermaatje.

 

Luna is een meisje met het Shwachman diamond syndroom. Dit syndroom is progressief en kent helaas slechte prognoses. Luna leeft nu al thuis in isolatie en dus geen school en speeltuinen etc. Ze zal altijd heel klein blijven en haar botjes gaan steeds verder achteruit. Daarom heeft Luna nu een hulphond gekregen. Een grote zwarte poedelpup SWEETY.  Luna is helemaal gek op haar Sweety en mega trots op haar lieve kameraad!  Als Sweety met haar naast de rolstoel loopt vindt ze het heel speciaal en gezellig dat ze een speciale hulphond heeft. Ook toen ze zelf nog redelijk mobiel was, liep ze zelf heel erg trots met haar rond om te oefenen en je zag haar echt glunderen als mensen vroegen “is dat jouw hulphond?” Volgens Luna’s moeder doet het mentaal dus al wonderen.

Helaas heeft Luna pas een les gehad en werd ze daarna erg ziek. Luna is nu herstellende van een operatie maar weet dat er thuis een maatje op haar wacht.

Luna en haar maatje Sweety

 

Jordan is geboren met het hypermobiliteit syndroom. Hij heeft problemen met lopen, het gebruik van zijn handen en bukken. Jordan hangt erg aan zijn zelfstandigheid en ging daarbij over zijn grenzen. Een hulphond kan Jordan goed helpen om zelfstandiger te leven zonder dat het hem alle energie kost en er energie over blijft voor leuke dingen.

Jordan is de opleiding begonnen met zijn kindermaatje SENNA. Hij en Senna hebben hard gewerkt en training al succesvol afgerond. Jordan, Senna en zijn ouders hebben een hoop geleerd en kunnen nu zelfstandig verder. Jordan en zijn ouders hebben zelf een stukje geschreven dat u verderop in de nieuwsbrief kunt lezen.

Jordan en Senna

Als nieuw bestuurslid van de Stichting De hond kan de was doen maak ik nu van wat dichterbij mee dat het opleiden van een kindermaatje nog niet zo eenvoudig is als dat het soms lijkt. Petje af voor de CLiCK als organisatie en de trainsters die de opleidingen begeleiden. Daarnaast dank aan vriendenclub Ellen die ons helpen kinderen zoals Hessel, Luna en Jordan te helpen.

Namens De hond kan de was doen,
Ruud Peters

 

 

 

 


Home