Home

Martine en Indy

in de bres voor "Kindermaatje"

Laatste nieuws: september 07 

Martine en Indy hebben samen binnen een jaar het bedrag voor een "kindermaatje" binnen weten te halen. 

Kijk ook eens op hun website: 

http://www.mijnhulphondindy.nl

Wat een enorme prestatie !

 

 

Een stukje van Martine en Indy

 

Hoi,

 

Wij zijn Martine en Indy. Ik ben 29 en Indy is nu 2 jaar en 5 maanden oud. We wonen in Westerbork, een mooie plaats in Drenthe. Indy is vorig jaar begin januari afgestudeerd als hulphond bij Stichting de hond kan de was doen na een opleiding van slechts drie maand. Tijdens de interne week heeft ze de bijnaam “Zwarte stuiterbal”gekregen en deze naam doet ze regelmatig eer aan. Ik heb Indy gekocht als klein zwart bolletje van 7 weken oud. Op een manier wat natuurlijk helemaal fout is: bij een boer, uit een stal, op stro, nog nooit in huis geweest. Ik ging kijken naar een nestje labrador pups, maar ik kwam thuis met een kruising Labrador/dalmatier. De moeder bleek namelijk geen lab. te zijn. Het eerste jaar was heel spannend want Indy was een eigenwijze, zelfstandige, zeer leergierige en ondeugende hond. Alle normale cursussen is ze goed doorlopen en in het eerste jaar zijn we ook met doggydance gestart. Dit doen we nog steeds. Met dertien maanden oud mocht ze starten met de opleiding en dus drie maand later was ze klaar. Lekker snel. Ik heb een super hulphond aan haar. Mijn handicap is het laatste jaar erg snel achteruit gegaan en ze heeft dus ook veel bij moeten leren. Gelukkig was dit geen probleem en ze werkt dan ook met veel plezier. Naast hulphond is ze voor ook echt een maatje. Zoals ik eerder al zei doen we aan doggydance, maar we zijn afgelopen zomer ook gestart met behendigheid. Dit vind Indy helemaal het einde. Hier kan ze haar energie echt in kwijt. En energie heeft ze. 

De reden dat ik me in ben gaan zetten voor de Kindermaatjes is , dat ik vind dat ik zoveel heb gekregen van Indy dat ik graag wat terug wil doen. De Kindermaatjes zijn erg belangrijk voor kinderen, maar ook voor de ouders en broertjes en zusjes. Het lijkt mij verschrikkelijk als deze geweldige honden niet meer toegewezen kunnen worden omdat er geen geld voor is. Hier in het noorden zijn niet veel deelnemers van Hulphondenschool De Click, maar alleen kun je ook al veel doen. Bij mij in het dorp zit een Super de Boer winkel. Hier ben ik samen met de bedrijfsleider een statiegeld actie gestart. Mensen kunnen hun statiegeld bon in de pilaar van de kindermaatjes doen en zo de kindermaatjes steunen. Afgelopen maand hebben we bijv. op deze manier 150,- opgehaald aan statiegeldbonnen. Verder probeer ik naar hondenshows te gaan en demo’s te geven. Ik vertel dan ook over de KM en Indy zamelt dan geld in. Ja , Indy werkt hard op zulke dagen. Scholen in Drenthe hebben brieven van mij gekregen en ik hoop natuurlijk op positieve reacties. Op de website van K9-freestyle staat ook een oproep van de Kindermaatjes.. Over twee weken heb ik weer een doggydancewedstrijd die gehouden wordt tijdens een hondenshow en ook dan ga ik weer demo’s geven en gaan de medewerkers rond met collectebussen. Dus vanuit het noorden van het land doen we ons best voor de Kindermaatjes.

Op deze manier probeer ik wat te doen voor de kindermaatjes. Ik vind het ontzettend leuk en heb er veel plezier aan om te doen.

 

Vanuit Westerbork,

Martine en Indy

 

 

KIMA is de maskotte van Martine en Indy

t.b.v. "kindermaatje" voor stichting "De hond kan de was doen" 

en hulphondenschool "De Click"

 

 

 

 

 

 

Het door Ellen GN gemaakte Schilderij "Kindermaatje" van "Vriendenclub Ellen"

t.b.v. stichting "De hond kan de was doen" 

gebruikt Martine op haar t-shirt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Indy haalt geld op voor "kindermaatje"

 

 

Dankjulliewel !

 

 

 


Home