Home

3E UITGAVE SEPTEMBER 2007

 NIEUWSBRIEF

 

"Vriendenclub Ellen”

 t.b.v. stichting “De hond kan de was doen"

 

 

In mei 2005 besloten we “Vriendenclub Ellen” t.b.v. stichting "De hond kan de was doen" op te richten om de stichting te steunen voor speciale projecten voor mens en hulphond, waarin de overheid niet voorziet. Stichting “De hond kan de was doen” is in mei 2006 gestopt met haar praktische werkzaamheden, welke door hulphondenschool “De Click” zijn overgenomen. De Stichting houdt zich bezig met het binnen halen van gelden  voor o.a. de volgende projecten:

-Kindermaatje, dit is een programma, ontwikkeld door stichting “De hond      kan de was doen” voor kinderen met een motorische functiebeperking van 7     tot 12 jaar.

-Mensen, die afgewezen worden door de zorgverzekeraar.

-Mensen, waarvan de hond wordt afgekeurd kunnen een verkorte opleiding  krijgen.

-Mensen met een korte levensverwachting.

-Nazorg van deelnemers.

-Mensen met epilepsie.

 

Het bestuur van de stichting zal binnenkort worden uitgebreid met twee enthousiaste bestuursleden.

 

“Vriendenclub Ellen” zet zich in om jaarlijks een aantal projecten van stichting : De hond kan de was doen”  te helpen realiseren.

****************************************************************************************************************

Vanuit de vriendenclub

 

De vriendenclub heeft een goed jaar achter de rug en heeft stichting  “De hond kan de was doen” enorm kunnen helpen en daarmede vooral de mens met zijn/haar hulphond. Wij, als “Vriendenclub Ellen” zijn heel blij, dat wij één “kindermaatje” en twee speciale projecten hebben kunnen financieren, door uw forse bijdrage. Een kort verslagje van iedere deelnemer kunt u elders in deze nieuwsbrief lezen.

 

Onze vriendenclub haalde afgelopen jaar ongeveer €7000,00 binnen van de leden en € 2000,00 van extra bijdragen.  Met enige extra giften en de “spaarpot”  hopen we het komende jaar weer 2 à 3 projecten te kunnen financieren.

 

 

Uw hulp blijft hard nodig!

 

****************************************************************************************************** 

U kunt voor informatie en foto’s kijken op: www.vriendenclubellen.nl 

 

******************************************************************************************************* 

****************************************************************************************************************

 

Vanuit Hulp-Hondenschool De Click

 

 

 

 

Wij zijn heel erg blij dat wij ons kunnen inzetten voor een ieder die door een hulphond onafhankelijker wordt, en de wil heeft zelf zijn of haar hond  op te leiden.

 

Het werken met Lukas, heeft ons weer opnieuw laten zien, hoe goed kinderen in staat zijn tot een geweldige communicatie met een hond, een geweldig team samen.

Cisca toont aan dat een hond die uit Spanje komt als verschoppeling, met de juiste begeleiding een geweldige hulphond kan worden, met de nodige inzet.

En Loes is het meest gelukkige mens van de wereld met haar Jojo, die geen volwaardige hulphond heeft kunnen worden, maar alles voor Loes doet wat zij van hem nodig heeft.

Dit alles was mogelijk omdat de vrienden van de stichting het belangrijk vonden deze mensen te ondersteunen en deze projecten te financieren.

Wij kunnen niet in woorden uitdrukken hoe fantastisch wij dit vinden en hoe dankbaar wij zijn, dat er mensen zijn die samen met ons inzien wat de meerwaarde van een hulphond is.

Dank jullie allen.

 

Sanne, Judith en Marleen.

 

Kijkt u vooral eens op www.de-click.nl

 

 

*****************************************************************************************************************

******************************************************************************************

Een stukje van Loes en Jojo

 

Mijn naam is Loes van der Putten en mijn hond heet Jojo.
Ik ben spastisch vanaf mijn geboorte, ben 53 jaar, en een volhouder al
zeg ik het zelf. Jojo is een reu, geboren in 2005 op de boerderij in de hooiberg, zijn vader is een kooikertje en zijn moeder een boerenfox.
Toen Jojo ongeveer 6 maanden was, klom hij in  mijn elektrische rolstoel en probeerde mijn fietshandschoentjes te pakken. Die lagen achterin, dus hij kon er niet bij. Ik zag dat en legde ze wat naar voren zodat hij er wel bij kon. Toen kwam hij er triomfantelijk mee in zijn bek naar mij toe.
Vrouwtje, gaan we naar buiten?  Nadat hij een aantal dingen begon op te rapen, ging bij mij een alarmbel rinkelen: hier moet je wat mee doen. Het is zonde als je dit talent laat liggen! Jojo zou mij enorm kunnen gaan helpen. We kwamen  in kontakt met De Click, maar Jojo werd medisch helaas niet helemaal goedgekeurd. Toch zou hij een heleboel voor mij kunnen betekenen. Mijn situatie werd aan jullie vriendenclub voorgelegd en jullie besloten een bijdrage te willen  leveren aan een gedeeltelijke opleiding voor mij en Jojo!!!  Ik kon wel janken, hoor! Van blijdschap en ontroering wel te verstaan!!! Jojo is slim, werklustig en een ontzettend leuke en lieve hulphond!! Hij vindt het erg leuk om te werken en nieuwe dingen te leren!
Wij hebben op 18 april 2007 onze laatste les van Judith gehad en zijn alletwee geslaagd!!!  Ik vind het ontzettend jammer dat de lessen er alweer opzitten. Jullie hebben aan mijn hulpvraag meer dan voldoende voldaan!!! Ik weet nu hoe ik Jojo iets nieuws kan leren, en zal dat ook met plezier doen!
In de tussenliggende tijd heb ik Jo nog een paar dingetjes bijgeleerd: nl. het licht van de badkamer aandoen, geldmuntjes oprapen en aangeven, ritssluiting van de voetenzak opentrekken, en alles wat hij geleerd heeft in de praktijk brengen en herhalen. 

Tot slot: iedereen die deze maanden voor mij en Jojo mogelijk hebben gemaakt wil ik uit het diepst van mijn hart bedanken. Jullie zijn allemaal geweldige lieve schatten van mensen!  

Groetjes van Loes, Hans en JOJO.

 

 

            

 

***************************************************************************

******************************************************************************************************************************************************

  Een stukje van “kindermaatje” Lukas met Rinke.

We kregen Rinke een jaar geleden. Mama vroeg of ik graag een hond wilde hebben die voor mij de deur open zou doen en spulletjes voor me kon pakken. Dat leek mij wel leuk en toen belde mama naar hulphondenschool de click. Judith zei dat we al een hond moesten hebben, zij wilde dan helpen met het opleiden. Toen moesten we op zoek naar een hond. Dat was erg moeilijk want we hadden nog nooit een hond gehad. Een week later belde Judith dat ze een hond wist die slim was en een ander baasje zocht, hij was al te oud om hulphond te worden maar een goed kindermaatje.

Toen we naar hem gingen kijken waren we gelijk verliefd op elkaar, de week later kwam hij al naar ons. We waren al snel dikke vrienden, mijn zussen waren wel jaloers maar mochten af en toe ook wel met hem knuffelen. Hij was heel slim en kon al spullen oppakken en aan mij geven. Bij de cursus leerde hij alles heel snel, en ik was heel trots op hem.  Judith vond dat Rinke en ik het allebei heel goed deden. We mochten op tv bij huisje boompje beestje. Dat wilde ik wel want Rinke is zo slim. Ik ben toen geïnterviewd en moest laten zien wat Rinke allemaal kan. Rinke is ook heel lief, iedere ochtend als hij ziet dat ik wakker word, komt hij me wakker kussen. Dat is een beetje vies, maar ik word er wel heel vrolijk van. Ook gaat hij gelijk mijn schoenen zoeken als ik dat vraag, dat vind hij een van de leukste klusjes.  Als ik uit school kom komt hij me in de auto al begroeten, zo blij is hij dan. Het liefst gaat hij mee naar school, maar dat mag maar soms van mama

 

 

 

 

 

 

*****************************************************************************************************************

*****************************************************************************************************************

Een stukje van Cisca en Lukas

 

Beste vrienden,

 

Al heel lang speelde bij mij de gedachte en wens om een hulphond te hebben. Door een groeistoornis maak ik permanent gebruik van een elektrische rolstoel en een hulphond kan mij bij van alles en nog wat helpen.

We hebben 5 honden dus het leek logisch te proberen 1 van hen te promoveren tot hulphond. Dat moest Lukas worden. Lukas is een Griekse Brak die als pup door de stg. SOS Strays naar Nederland gehaald is. Het is een levendige en intelligente hond die echter 1 nadeel heeft als hulphond: jachtinstinct!  Sanne en Judith van hulphondenschool De Click hadden hun bedenkingen maar nadat ze Lukas na het kennismakingsgesprek mee naar buiten genomen hadden vonden ze toch dat hij voldoende potentie heeft om hulphond te worden. Hoera!

Helaas ging Lukas in de periode daarna probleemgedrag naar andere honden vertonen en werd het hulphondenfeest weer afgeblazen....

En toen kwamen de vrienden van de stichting om de hoek kijken. Want Lukas zou in een verkorte opleiding wel kunnen leren om allerlei hulpdingen in huis te doen.

Inmiddels is die verkorte opleiding al weer bijna achter de rug en Lukas heeft inderdaad veel geleerd. Zo veel zelfs dat hij nu goed genoeg bevonden is voor het officiële traject! Weer hoera!

Lukas heeft alle medische testen goed doorstaan, dus we kunnen binnenkort verder met het ‘voortgezet onderwijs’!

Lukas en ik zouden nooit dit punt bereikt hebben als we niet de mogelijkheid hadden gekregen om een paar maanden onder begeleiding van Sanne samen te trainen. Dus onze dank aan de vrienden is erg groot!

Het is vallen en opstaan geweest en mens en hond moeten allebei nog heel hard werken maar we gaan optimistisch aan de slag.

Dank jullie wel!

 

Cisca en Lukas

 

 

 

*****************************************************************************************************************

*****************************************************************************************************************

Logo 

                      

Het logo voor Hulp-Hondenschool De Click is ontstaan door het vereenvoudigen van de belijning en kleur van een schilderij van Ellen GN. Dit schilderij was door haar aan stichting "De hond kan de was doen" gegeven na de opleiding. Na de overgang naar De Click is Ellen gevraagd een logo te maken. Dit heeft zij kunnen realiseren met hulp van Doreen Pinkus. Dit logo wordt nu gebruikt op de auto's. de wasmachine, reklameborden, briefpapier ed. van De Click. Mieke en Els van de vriendenclub hebben voor de aanschaf en het opbrengen van de belettering en het logo zorggedragen. Hieronder ziet u een foto van het resultaat.

 

***************************************************************************************************************** 

******************************************************************************************************************

 

Hartelijk dank aan allen, die onze vriendenclub gedurende het afgelopen jaar gesteund hebben, zodat wij drie projecten hebben kunnen sponsoren voor de stichting.

We zijn erg blij, dat hulphondenschool “De Click” de opleidingen zo succesvol heeft kunnen realiseren.  En natuurlijk zijn we ook heel trots op de deelnemers met hun hulphond voor hun grote doorzettingsvermogen en prestatie.

Van harte hopen we ook in de toekomst weer op u te mogen rekenen.

 

 

Met vriendelijke groeten, namens de vriendenclub,

Geerke Avis en Ellen Gehrels.

 

**************************************************************************** 

U kunt voor informatie en foto’s kijken op: www.vriendenclubellen.nl 

**************************************************************************** 

 

COMITÉ VAN AANBEVELING Stichting "De hond kan de was doen"

 

Roelf H. de Boer

Oud-minister en oud-vice minister president

Cees Broekhoven

Lid Provinciale Staten van de Provincie Noord-Holland

Mr. Arthur Th.H. van Dijk

Wethouder van economische zaken, grondzaken en toerisme Gemeente Haarlemmermeer

Dr. Rogier Hintzen, neuroloog

MS Centrum ErasMS Rotterdam

J. van Houwelingen

Oud-burgemeester Gemeente Haarlemmermeer, oud-staatssecretaris en -lid Tweede Kamer der Staten-Generaal

Mr. A. Stemerdink

Oud-minister en -staatssecretaris, oud-lid Tweede Kamer der Staten-Generaal

 Berdien Stenberg

Musicus

 

******************************************************************************************************************

*****************************************************************************************************************

 "Vriendenclub Ellen”

t.b.v. stichting “De hond kan de was doen"

 

Ook belangstelling voor deze vriendenclub? Dan vragen wij u zich bij de club aan te sluiten. Deze club van vrienden is een groep mensen en bedrijven, die het van groot belang vindt dat de Stichting in haar nieuwe vorm haar bekendheid behoudt en dat zij financiële middelen tot haar beschikking blijft krijgen t.b.v. de nazorg en jaarlijkse testen van de oude teams en voor speciale projecten, die de subsidie niet dekt, zoals “kindermaatje”. Hulp-Hondenschool De Click verzorgt hiervoor de praktische werkzaamheden. De eerste 70 vrienden betalen vanaf € 100,-- per jaar. Om de drempel te verlagen betalen nieuwe vrienden vanaf € 25,-- per jaar aan de vriendenclub. Bedrijven  vanaf  € 100,-- per jaar. Wilt u “ De hond kan de was doen” adequaat steunen, maak dan uw bijdrage over op de hierna vermelde rekening.                

 

U kunt uw bijdrage bevestigen door een brief of e-mail te sturen naar onderstaande post- of mailadressen.

Het bedrag kunt u over maken op rekeningnummer  345832302

t.n.v.: G.Avis-Blom   inz.St.Hond kan was doen

Hoofddorp.

Graag met vermelding van uw naam, adres en woonplaats. 

 

U kunt uw gift aftrekken bij de belasting.

 

Opmaak en printen van nieuwsbrief is in eigen beheer.

Redactie, correspondentie- en emailadres

 

Ellen Gehrels-Niemans

e.gehrels-niemans@planet.nl

 

Geerke Avis-Blom

fam.avis@hetnet.nl     

 

     

Als wij van u allen uw emailadres binnenkrijgen kunnen wij kosten besparen door u de nieuwsbrief van “Vriendenclub Ellen”  t.b.v.  stichting “De hond kan de was doen” per email te zenden.   

 

Meer weten over de Stichting?

Kijk op:  www.de-hond-kan-de-was-doen.nl

 

 

*********************************************************************************************************************************

Terug naar

"Vriendenclub Ellen"t.b.v. stichting "De hond kan de was doen"

 


Home