Home

Nekita 2007

Nekita is een mooie en erg vrolijke en sociale hond. 

Zij is erg leergierig en kan al heel veel hulphonden-werkzaamheden, alleen de finishing-touch, daar is nog niet van gekomen, dan zou zij wat meer alleen getraind moeten worden . Maar Luna is natuurlijk wel de hoofd-hulphond. Ze kunnen afzonderlijk van elkaar opdrachten uitvoeren. Samen hebben ze het ook erg gezellig met elkaar. 

Bij ons binnenshuis zijn we gewend, dat anderen geen aandacht aan de honden geven. Maar als je Nekita n vinger geeft, dan neemt zij wel je hele hand. Ze komt niets te kort hoor, ze gaat ook bijna dagelijks naar het bos en speelt uren met Luna in de tuin. Ze is dan heel stoer en wil af en toe een beetje domineren, maar dat laat Luna niet toe. 

We zijn allemaal dol op haar. 

Begin september heeft Nekita een grote buik-operatie ondergaan. Aanvankelijk dachten we, dat ze kastanjes had gegeten vanonder de boom of dat ze een stuk tak had doorgeslikt. Ze ging nl. heel erg veel gras eten, dat ze ook weer uitspoog. Ze was iets minder tierig dan normaal en wilde geen kluifbot. Toen ook haar eten er weer uitkwam zijn we naar de dierenarts gegaan. Daar is een echo gemaakt en het leek wel of de darm bijna afgesloten was. Dus besloten ze direct te opereren. Ze vonden een erg vreemd uitziende lymfeklier, die om de overgang van de maag naar de darm verstrengeld zat. Dit stukje werd voor onderzoek weggestuurd. Na de operatie duwde Nekita en passant nog even een lade dicht bij de dierenarts en kwam weer heel vrolijk thuis. Ze herstelde erg snel en we konden ook bijna niet geloven, dat er wat ergs aan de hand zou zijn. Een dag of tien later kregen we de uitslag. Een heel goed bericht. Waarschijnlijk heeft zij zich in het spel in het bos ergens tegen gestoten en is er een bloeding ontstaan. Deze is gaan ontsteken en vervolgens werd het necrotisch.(dood weefsel) Ze hebben alles mooi schoon kunnen krijgen. Oh wat zijn we opgelucht, deze geweldig lieve hond hoort zo helemaal bij ons en zouden we voor geen goud willen missen. Nu drie weken na de operatie is zij vrolijker dan ooit en wij niet minder. Ze is weer een sterke en gezonde hond.

strand  Parnassia april 2007

 

Nekita en Luna

 

Nekita en Luna met Martijn

 

Luna en Nekita met de "baas" in het midden

 

Een dagje bij Oma Fleur  (sept 07)

 

Met z'n drin op pad

 

Fleur ( Het zusje van Jim uit huize van de Waterrakkers 5 1/2 jaar)

 

Nekita weer helemaal hersteld

 

Luna

 

Fleur en Nekita

 

Nekita's 2e verjaardag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

***************************************************************************************************

***********************************************************************************************************

Terug naar Nekita

 
Home