Home

Nekita 9-11 maanden

 

 

 

 

Hallo allemaal, daar ben ik weer eens. 

De zomer is alweer voorbij. Eerst was het een paar weken hittegolf in juli. We zaten meest onder de kastanjebomen in de schaduw. Zwembadjes werden aangesleept voor enige verkoeling en ik kreeg het steeds maar weer voor elkaar om met die badjes te gaan slepen door de tuin heen, tot je een harde knal hoorde en er iets raars met het badje gebeurde. Het water liep er zomaar uit. Luna is blijkbaar een keer geschrokken door de knal en wilde toen niet meer in het kinderbadje. Toen hebben ze maar een hard-plastiek badje aangeschaft, dat zo diep was, dat als ik er in ging zitten, alleen m'n hoofd er nog uitstak. Dat was pas echte verkoeling en kon ik er weer een tijdje tegen. Tot de herfst aan toe nam ik nog wel eens zo een bad, maar nu is bad weer opgeborgen in de schuur. 

Augustus was een erg regenachtige maand. Vond vrouwtje niet zo lekker, omdat we alleen tussen de buien door naar het bos konden. Toen zijn we samen gaan oefenen en nu kan ik de deuren en kastjes en laden dichtduwen. Ik breng ook spulletjes naar haar toe, zoals je wel op de foto kunt zien. Ik kijk altijd goed hoe Luna alles doet. En nu denken de mensen, dat ik haar gewoon na doe en dat het eigenlijk vanzelf gaat.  Nou, dat is dus helemaal niet waar, want ik moet echt alles apart aanleren. Deurtje voor deurtje en laadje voor laadje. Nu is het er zo langzamerhand wel ingeslepen, dat ik weet, als ik iets dicht of open moet duwen. En spulletjes brengen is ook niet zo makkelijk hoor. Ja, die aansteker brengen kan ik al lang, maar dan moet ik plotseling een bos sleutels oprapen en dat is echt weer heel anders. 

 

 

 

September was een heerlijke maand en gingen we bijna iedere dag naar het bos. 

Daar genoten we volop van. In het bos schijn ik een makkelijke hond te zijn. Let altijd goed op waar vrouwtje en Luna zijn. Alle honden vind ik leuk, al doen de anderen wel eens vreemd tegen mij. Zwemmen doe ik als de beste, daar ben ik dan ook een Waterrakker voor. Fietsers, skaters en paarden laten me koud. Kinderen vind ik wel aantrekkelijk, vooral als ze weg gaan rennen of als ze aan het spelen zijn in het water en eigenlijk vind ik ook alle mensen leuk en probeer ze spontaan te begroeten. De volgende foto's zijn in oktober gemaakt. Ik ben nu 11 maanden oud en kan nu ook de deuren open en dicht doen. 

 

en "DE HOND KAN DE AFWAS DOEN", zoals je ziet

 

 

De wasmachine snap ik nog niet, kan wel al het deurtje dichtdoen. 

Mooi kijkt Luna, hè, ze denkt vast: " Begrijp jij dat nou" ?

 

Els heeft deze foto's gemaakt met haar nieuwe toestel. Het lijkt wel een schilderij !

 

 

En ja hoor, had je niet gedacht zeker. Ik trek de deuren open en doe ze ook weer  dicht. 

Ik ben nu assistent-hulphond van Luna

 

Zal ik die portemonnaie naar vrouwtje brengen?

 

 

We letten alle twee goed op, wie er aan de beurt is. 

 

 

Daarna gaan we weer spelen met de kippen van Sjouk, ons favoriete speelgoed, maar eerst nog even aandachtig luisteren hoe vrouwtje zingt. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op een mooie herfstdag in oktober kwam Hannah, Luna's vriendinnetje van de opleiding bij ons op bezoek. Dat was weer een gezellige dag. 

Zie ook voor meer foto's: Hannah op bezoek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar Nekita

 

 


Home