Home

8E UITGAVE  NOVEMBER 2012

 NIEUWSBRIEF

 

"Vriendenclub Ellen”

 t.b.v. stichting “De hond kan de was doen"

 

 

In mei 2005 besloten we “Vriendenclub Ellen” t.b.v. stichting "De hond kan de was doen" op te richten om de stichting te kunnen steunen voor speciale en aanvullende projecten voor mens en hulphond, waarin de zorgverzekeraar niet voorziet. 

Uw bijdrage helpt ons helpen

 “Vriendenclub Ellen” zet zich in om jaarlijks een aantal projecten van stichting “De hond kan de was doen”  te helpen realiseren.

 

********************************

 

“Vriendenclub Ellen” heeft sinds haar oprichting in 2005 15 speciale projecten en 6 interne weken kunnen financieren voor stichting “De hond kan de was doen”. Ook de interne week in mei 2013 gaan we weer financieren, een meer dan belangrijk onderdeel van de opleidingen.

Dit jaar hebben we twee interne weken kunnen sponsoren, waarvan u in deze nieuwsbrief een verslag zult vinden van één van de deelnemers.

We hebben ook een groot deel kunnen bijdragen voor de opleiding van kindermaatje Delano met zijn hond Nozem.

Voor het komende jaar kunnen we in ieder geval de interne week in mei en een nieuw “Kindermaatje” sponsoren. Afhankelijk van eventuele extra inkomsten hopen we nog meer voor de stichting te kunnen betekenen.

Wij willen u heel hartelijk danken voor al uw hulp aan ons gegeven, dus aan de stichting, maar vooral aan de deelnemers. Wij mochten naast de geweldige bijdragen van “de vrienden” extra bijdragen ontvangen van een familiefeest, waar i.p.v. cadeaus een bijdrage voor de stichting gevraagd werd, de Gemeente Haarlemmermeer en stichting Lakeland Foundation – Naarden, waardoor we de projecten konden helpen te realiseren. Alle bijdragen komen geheel ten goede aan het opleiden van de mens met een beperking en haar/zijn hulphond. We zijn erg blij, dat we door uw geweldige steun de stichting en de Click kunnen helpen hun mooie werk te kunnen blijven doen.

 

Met vriendelijke groeten, namens de vriendenclub,

Geerke Avis en Ellen Gehrels.

 

Uw hulp blijft

U kunt voor informatie en foto’s kijken op:

www.vriendenclubellen.nl

 

*****************************

 

Vanuit Hulp-Hondenschool De Click

Kijkt u vooral eens op www.de-click.nl

 

Weer bijna gaan we een nieuw jaar in,

Wat is er weer een hoop gebeurd,

Weer een heel aantal teams opgeleid, iedereen zowel instructeurs en deelnemers hebben hard gewerkt aan de training van mens met hond, met wederom geweldige resultaten.

Weer een heel aantal mensen gaan onafhankelijker van andere mensen het nieuwe jaar in en natuurlijk wordt dit gevierd met een feestelijke diploma- uitreiking.

Helaas wordt nog steeds niet alles, wat nodig is om deze trainingen te volbrengen vergoed door de zorgverzekeraars en blijven we afhankelijk van mensen, die financieel willen meewerken deze trainingen te volbrengen.

Gelukkig is dat afgelopen jaar weer gebeurd.

Een fantastische interne trainingsweek, waar veel geleerd is, waar contacten zijn gelegd, waar mensen met een beperking vijf dagen achtereen les hebben kunnen hebben, in een aangepaste accommodatie.

Weer twee kinderen met een lichamelijke beperking kunnen opleiden, met hun hond, want voor hen is er geen zorgverzekering, die het vergoed.

Dit alles hebben we kunnen doen door de hulp van vriendenclub Ellen.

En zonder deze vriendenclub, zou het onmogelijk zijn, deze kinderen te helpen.

We zijn heel dankbaar, dat er mensen zijn, die het belang van de hulphond inzien en blijven steunen.

En hopen dat we in het nieuwe jaar, weer wat wonderen kunnen laten plaatsvinden, met mensen en honden, die staan te popelen om aan de slag te gaan.

 

De noodzaak is groot, onze dank ook.

 

Sanne Singer – Hulphondenschool De Click

 

******************************

Vanuit het bestuur van de stichting over

Stichting “De hond kan de was doen“

 

 Bericht vanuit het bestuur; oktober 2012

In november 2011 verscheen onze nieuwe folder van Stichting De Hond Kan De Was Doen met daarbij een nieuwe machtigingskaart “Ja, ik help helpen” . Tevens werd de website volledig nieuw opgezet en Facebook De Hond Kan De Was Doen werd ingericht.  Tenslotte is er medio het voorjaar 2012 een twitteraccount gestart; @hondkandewasdoen ( welkom ?)

Doordat de nieuwe folder zijn werk ging doen, ontstonden er nieuwe contacten in het land. Zo zijn er diverse presentaties gehouden waarbij helder werd uitgelegd welke “kracht  de teamtraining voor mens en hulphond”, de unieke aanpak, heeft. Het luisterende publiek kreeg aan het einde de gelegenheid om de machtigingskaart “Ja, ik help helpen” in te vullen. Vrij snel daarna, maar zelfs maanden later kwamen de machtigingskaarten dan nog binnen met hele mooie opmerkingen in het bijschrift ! Naast de opbrengst ook een leuke verrassing voor de presentatie-geefsters!

Er is in het voorjaar een Award gewonnen: De Vier Vrijheden Award Zeeland, maar er zijn ook allerlei acties geweest dit voorjaar; op onze website www.dehondkandewasdoen.nl zijn ze na te lezen; Logopedisch Spectrum, Kinderkleding- en speelgoedbeurs, Big Green Egg members Day en diverse acties door scholieren  in het kader van de Maatschappelijke Stage!

 

Meer weten over de Stichting?

Kijk op:  www.dehondkandewasdoen.nl

 

Maatschappelijke stage t.b.v. “De hond kan de was doen”

 

Een groep van 6 leerlingen is diverse acties gaan organiseren: op Koninginnedag met een stand op de markt, waarbij één van de leerlingen in Hondenpak aandacht  trok en de anderen machtigingskaarten met een verhaaltje uit deelden. Vervolgens hebben ze een dag bij een jarige Hondenschool in Cothen met een marktkraam reclame gemaakt voor de Stichting. Honden liepen een parcours en ieder rondje leverde weer één euro op voor de Stichting. Zodoende haalden zij meer dan € 120,- op…..

Twee klassen van het Revius Lyceum hebben voor hun M@S  tijdens hun afsluitende week “De Jeugd Van Tegenwoordig”  van school hard gewerkt aan een actie voor de door hun gekozen Stichting DHKDWD.  Vooral de productie van allerlei spulletjes, zoals zelfgemaakte vriendschapbandjes, houten hondenhokjes (als spaarpot), spiegels met logo van de Stichting DHKDWD en andere leuke verkoopbare knutselwerkjes vroeg veel tijd.  Op woensdag 27 juni werd een mooie kraam tijdens de officiële gemeentelijke markt gevuld met alle te verkopen spulletjes. Tevens werd er voor het goede doel gedanst door een ander deel van de groep. Totaal werd er € 1358,19 euro opgehaald!  Een school in Zeist heeft inmiddels aangekondigd om ook actie te gaan voeren… een olievlek-effect  zou mooi zijn!

Nog 2 extra foto's van de enthousiaste leerlingen van de stage op de website:

 

 

Radio Weesp

Grote “actie Radio Weesp” is door Caroline Vink eigenlijk heel simpel gestart! In korte tijd groeide het uit tot een actie van alle inwoners van Weesp, ook de kranten deden mee, de winkeliers kortom overal stonden bussen om geld te verzamelen.

Tot slot werd er een veiling georganiseerd, waar ook nog eens veel geld uit kwam.. de eindscore van de hele actie eindigde op € 10.500,-  een eclatant succes , waar we natuurlijk als Stichting erg blij mee waren.  Monique Wijnen is de opbrengst namens de Stichting in ontvangst gaan nemen en heeft iedereen hartelijk bedankt!

 

Caroline en Viktor

 

 

Ondertussen kunnen we samen met “Vriendenclub Ellen” meer kinderen helpen aan Kindermaatjes;  hieronder een aantal kindermaatjes;

 

- Hessel. Met Hessel zijn wij in 2011 begonnen aan de teamtraining met zijn hond Shelty. Hessel was altijd enorm bang voor het ziekenhuis en hij zag zijn moeder als een "boeman". Zij bracht hem altijd naar deze vervelende afspraken toe en zij hield hem vast wanneer het nodig was. Met de komst van de hulphond Shelty zijn de angsten een stuk minder geworden en heeft Hessel iemand om ook voor te zorgen. Het project is zeer geslaagd

 

- Luna. Met Luna zijn wij ook in 2011 begonnen, maar na één les werd Luna ernstig ziek. Het project heeft dus een hele tijd stilgelegen. Op 3 april jl. hebben wij de trainingen weer op kunnen pakken en de trainingen zijn nu ook vergevorderd. Helaas is Luna weer ziek en zal het enige tijd duren om de laatste 2 lessen te kunnen geven. Luna komt nauwelijks buiten vanwege haar vatbaarheid en zij heeft ook veel angsten in het ziekenhuis. Haar hulphond Sweety geeft haar veel steun en hij helpt haar ook met diverse ADL handelingen.

 

- Delano. Met Delano zijn wij op 6 april jl. gestart en dit kindermaatjesproject hebben wij gisteren op een feestelijke manier afgesloten. Delano en zijn moeder gaan een stukje voor de nieuwsbrief van Ellen schrijven. Delano krijgt op dit moment met een aantal ADL zaken hulp van zijn hulphond Nozem. Zo geeft Nozem hem diverse dingen aan en opent hij deuren en dergelijke. Zijn certificaat is inmiddels gemaakt en uitgereikt!

 

- Interne week voorjaar. Van 30 april t/m 4 mei 2012 is de interne week geweest naar Elsloo (Friesland). Foto's van deze interne week zijn te vinden op Facebook ( en op deze website).

- Interne week najaar. Van 12 tot en met 16 november wordt onze tweede interne week van 2012 gehouden. Ook deze interne week zal wederom plaatsvinden in Elsloo (Friesland).

Al met al kunnen we stellen dat we enorm dankbaar zijn voor de steun die “Vriendenclub Ellen” ons als Stichting geeft. De interne weken zijn ook geweldig voor het onderlinge contact tussen diverse baasjes en hun hulphonden. Er wordt in korte tijd veel geleerd!

Kortom het is weer een productief jaar met veel nieuwe activiteiten!

 

Namens het bestuur:  dankbare groeten,

Philip Korff de Gidts

Caroline en Viktor

 ******************************

“Interne week” november 2011

“De Vrije Vogel” Elsloo

 

Verslag interne week hulphondenschool de Click van 7 tot 11 november 2011.

Nadat mijn hond Pippa in september was goedgekeurd, ben ik begonnen met de opleiding bij de Click. Een van de onderdelen van deze opleiding is een interne week waarbij je samen met andere deelnemers op locatie intensief traint en les krijgt. In november was het zover. Mijn vrouw Barbara, Pippa en ik waren al een dagje eerder naar Friesland gekomen. Ik wilde genoeg energie hebben om het hele programma van de maandag mee te kunnen doen. Dit is mijn verslag van deze week.

Toen iedereen bij de accommodatie gearriveerd was, gingen we snel weer de auto’s in om naar het bezoekerscentrum van het Drents Friese Wold te vertrekken. We waren in totaal met zeven honden, zes baasjes, zes begeleiders, twee trainsters, een peuter en twee grootouders. Het was nog even puzzelen om alle mensen en hulpmiddelen mee te krijgen, maar dat lukte gelukkig goed. Eenmaal aangekomen, het was niet zo ver, werden alle mensen en honden weer uitgeladen en konden we op pad. Dit was echt een geweldige plek voor ons, zowel voor de mensen als voor de honden.

De hele route was een breed pad van betonplaten en de honden konden het hele stuk loslopen. Daar kwam nog bij dat het er ook nog eens erg mooi was.

De honden kregen de gelegenheid om kennis met elkaar te maken en ook de mensen konden elkaar beter leren kennen. Na het wandelen en de terugrit was er koffie met wat lekkers en gingen we het kennismakingsspel doen. Hierbij werden groepjes van twee personen gemaakt, die elkaar interviewden. Het was de bedoeling om niet alleen de geijkte vragen te stellen, maar juist ook wat verrassende vragen. Na de interviews stelden we elkaar voor aan de groep. Dit was een leuke manier om elkaar wat beter te leren kennen en gaf gelijk stof voor verdere gesprekken.

Na het prima verzorgde avondeten en koffie volgde de eerste van de theorielessen over territorium en de persoonlijke ruimte. Iedereen heeft een persoonlijke ruimte die gerespecteerd moet worden. Dit geldt ook voor honden. Onze hond Pippa demonstreerde dat op een gegeven moment mooi door te grommen naar een andere hond die te dichtbij kwam. Ik dacht altijd dat dit “onaardig” was, maar Pippa maakte duidelijk welke afstand ze niet meer prettig vond. Na de les was er de mogelijkheid om nog wat te drinken, dat ging naar ik de volgende dag hoorde tot de late uurtjes door.

 

 De dinsdag begon met een ontbijtje. Om tien uur verzamelden we op de parkeerplaats om weer af te reizen naar het bezoekerscentrum. We konden weer gebruik maken van de mooie paden en gingen ook nog een stukje off-road over een grasveld om de honden daar te laten spelen. Er gebeurde, net als gisteren, van alles tussen de honden, maar het meeste gaat zo snel dat het haast niet te volgen is. Gelukkig werden er foto’s en video’s gemaakt om het nog eens terug te kunnen zien. Althans, dat was de bedoeling…

In ieder geval was het duidelijk dat er in het bos eén heel aantrekkelijke stok was, die eigenlijk alle honden wel wilden hebben. Er werd flink aan getrokken en mee rond geparadeerd. Het was behoorlijk fris en met warme koffie in het vooruitzicht waren we snel weer terug bij onze accommodatie “de vrije vogel”. De koffie werd gevolgd door een gezamenlijke theorieles. Helaas waren de filmpjes die tijdens stok-gate gemaakt waren niet terug te zien door een onwillige video camera. We konden wel foto’s zien, wat ook verhelderend was.

Na de lunch en rusttijd was er weer een theorieles met aansluitend de mogelijkheid om individuele training te krijgen.

Na het avondmaal deed Sanne (een van de trainsters) een demonstratie van de kracht van klikkertraining. Drie honden, die erg veel van eten houden en daardoor veel van de straat eten, werd aangeleerd alleen voedsel te accepteren dat gegeven werd en niet te pakken wat ze pakken konden. Dat deed ze door alleen voedsel te geven als de hond niet probeerde het zelf te pakken. Ze maakte het steeds moeilijker en het eindigde ermee dat de hond liggend met een boterham tussen de poten braaf wachtte terwijl Sanne wegliep. De hond lette dan helemaal niet op het brood, alleen op Sanne. Ze deed dit eerst met elke hond apart en later zelfs met de drie honden tegelijk. Prachtig om te zien. Je kon ook heel goed zien dat de honden allemaal hun eigen persoonlijkheid hebben, ze probeerden allemaal op hun eigen manier het brood te krijgen.

Hierna was er weer tijd voor een hapje en een drankje.

 

 

De volgende dagen volgden hetzelfde stramien. Deze dag gingen we in de buurt wandelen. Er was daar ook weer een heel mooi pad en de honden konden zich weer lekker uitleven. Net als de andere dagen werd ook vandaag veel aandacht besteed aan het appèl van de honden. Er was een leuke oefening waarbij de baasjes om de beurt wegreden van de groep om te kijken wat de hond zou doen. In alle gevallen rende de hond achter de baas aan. Ook de honden die met heel andere dingen bezig leken te zijn, hadden echt heel goed in de gaten waar de baas was. Dit was echt prachtig om te zien.

We waren inmiddels behoorlijk afgekoeld, de terugtocht werd aanvaard, de koffie lonkte. Daarna hebben we als deelnemers besproken wat we in het dagelijks leven zoal meemaken met onze honden, wat we moeilijk vinden, wanneer we ons schamen voor onze hond (in mijn geval grommen naar bezoek…). We ontdekten veel overeenkomsten en leerden veel van elkaar.

De avond was weer gereserveerd voor een drankje en we hebben heerlijk gezongen onder begeleiding van Sanne met de gitaar.

Zo was het alweer donderdag geworden, de laatste trainingsdag. We begonnen weer met een lekker ontbijtje gevolgd door de gezamenlijke wandeling. Toen we terugkwamen van de wandeling was Marco, medewerker van de Click er. Hij was de vorige dag jarig geweest en dat moest natuurlijk gevierd worden. Hij werd getrakteerd op gezang en cadeautjes, wij op lekkere taart. Het was heel leuk om Marco te ontmoeten. We hebben regelmatig contact via de telefoon en email en nu weten we daar ook een gezicht bij.

Gedurende de dag was er nog een grote verrassing voor Maxime, een van de deelneemsters. Ze had, zonder dat ze het zelf door had, examen gedaan en was geslaagd! Iedereen was ontzettend blij voor haar.

 

 

Tijdens de barbecue, die gelukkig binnen was gezien de temperatuur, zongen Sanne en Frauke (trainster) het Clicker-lied. Een ontroerend lied over de hulphond en zijn begeleider. Ik heb wat traantjes weggepinkt. Zo mooi.

Die avond werd er al afscheid genomen van vier personen en drie honden. Er werd wat afgeknuffeld. Hierna was er weer ruimte voor gezang en wat te drinken. Het was nog heel gezellig!

De volgende dag stond het vertrek gepland. Er werd uitgebreid afscheid genomen. We hadden elkaar, onze honden en honden in het algemeen een stuk beter leren kennen. Iedereen was moe van de inspannende, maar ook zeer leerzame en gezellige week.

Door zo intensief samen te trainen en ervaringen uit te wisselen is dit een heel waardevol onderdeel van de opleiding.

 

Dank voor iedereen die deze onvergetelijke week heeft mogelijk gemaakt.

Roel

*******************************

 

     

Sanne Singer clickertraining puppy   -  interne week mei 2012

 

 

“Ki"Kindermaatje"

Delano en zijn hulphond Nozem

 

 In maart 2012 kwam een mailtje met het bericht dat er een hulphond voor Delano beschikbaar was. Een mooie Golden Retriever reu, niet helemaal waar we op gerekend hadden, maar Delano was blij.

Een week voor zijn verjaardag op 6 april werd hij door Miriam Beckers onze hondencoach gebracht.

 

We hebben een intensief half jaar achter de rug waarin we veel geleerd hebben.

In het begin moesten ze elkaar leren kennen en nu maken ze plezier, terwijl ze werken.

Delano wilde ook graag met hem knuffelen, Nozem wilde vooral graag helpen, nu doen ze beide.

Nu terug kijkend, zag ik op tegen al het extra werk,

 nu zie ik echter een blij kind en een vrolijke hond.

Delano durft nu samen met Nozem op zijn kamer te zijn, voor die tijd was hij te bang. Als hij iets laat vallen raapt Nozem het voor hem op en als Delano hulp nodig heeft van iemand trekt Nozem aan de alarm bel.

Het was fijn dat er een goede click was met onze hondencoach en we zijn heel blij geweest met haar hulp en inzet, er was toch veel geduld bij nodig.

 

 

Namens ons allen, willen we “Vriendenclub Ellen” heel erg bedanken, dat ze dit mede mogelijk hebben gemaakt.

(Dit verslag is van de moeder van Delano)

 

Zodoende hebben Delano en Nozem hun kindermaatjes certificaat kunnen behalen.

 

**************************************

“Interne week” Elsloo, mei 2012

 

-Ik, Dorien,  ben met Gandalf op de interne week geweest van Hulphondenschool De Click. Het werd gehouden in Elsloo, een prachtig pittoresk dorp in de buurt van Appelscha. Je moet je de omgeving voorstellen als enorme weiden vol paardenbloemen, enorme uitgestrekte velden die maar net waren omgeploegd, reeën in het wild en naaldbossen met kilometerslange verharde fietspaden die ideaal waren voor onze rolstoelen.
 

-Op maandagmiddag 30 april moesten wij ons verzamelen bij het bezoekerscentrum in de bossen van Appelscha. Ik zag al een andere deelnemer  staan met zijn hond. Toen ik daar eenmaal al mijn spullen verzameld had en bij elkaar had laten zetten, kwamen langzaam aan de andere deelnemers van de interne week bijeen. Het was een bont gezelschap met mij erbij. Al snel zag ik een bekend gezicht, namelijk mijn trainster Miriam.
 

-We gingen naar de zijkant bij de ingang van de bossen. Daar moesten wij als eerste onze honden in concentratie brengen. Maar daar had ik nog helemaal geen verstand van, dus ik voelde mezelf enorm klungelen. Gandalf dartelde om me heen. Hij wilde duidelijk de bossen in rennen met de andere honden. Ik kan me herinneren dat op dat moment Sanne ingreep. Zij maakte mij duidelijk dat Gandalf zijn eigen gang ging en ik min of meer zijn hondje was. Ik wist op dat moment dat ze gelijk had. En ik realiseerde me ook dat ik al die tijd dat ik mijn vorige hond had, die 17 jaar is geworden en vorig jaar op 1 juli overleed, het ook al helemaal verkeerd heb gedaan. Maar goed, Daisy was geen hulphond, maar een lieve schat uit het asiel. Daar werd ik emotioneel van, dat ik het nu helemaal anders moest doen, dat ik met mijn neus op de feiten werd gedrukt.

 

-Wij kregen, net als in de rest van de week, interessante en leuke lessen van Sanne. Ik kan me herinneren dat de les op maandag over gewoonte en gedrag ging. Het gedrag wordt een gewoonte zodra een handeling automatisch verloopt zonder na te denken.


-Gaandeweg de week kregen we ook een les over de clickermethode. In eerste instantie moest Rinze steeds een klik geven bij Petra wanneer ze een handeling goed deed. Maar omdat Rinze steeds moest lachen en zijn aandacht ergens anders op richtte, verliep de samenwerking met Petra niet goed. Daarom liet Sanne de click methode overnemen door iemand die al ervaren daarmee is. Toen werd het Gijs. Gijs gaf telkens op het juiste moment een klik. Daardoor was het voor Petra ook zichtbaarder wanneer ze iets goed deed. Ook de manier van belonen tegenover Petra was spontaner en vrolijker waardoor Petra meer geboeid raakte. Uiteindelijk is het haar gelukt om daardoor de goede handeling te verrichten.

-Later in de week kregen we een puppy op bezoek. De pup was een broertje van de pup van Sanne. De pup werd met behulp van de clickermethode geleerd, om een papiertje aan te raken met zijn neus, die aan een targetstick vast zat. Telkens als hij dat deed kreeg hij een klik te horen. Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik uiteindelijk met mijn eigen ogen zag dat het kleine lieve pupje in staat was om langs iedereen te lopen en telkens met zijn neusje het papiertje aan te raken. Er was veel geduld voor nodig, dat wel, maar het diertje kreeg het al snel door. Het was een ontzettend leuke les die ik nooit meer zal vergeten.     

 Hartelijke dank en groet, Dorien en Gandalf

Sanne voegt toe: “Als instructeur van de Click word ik heel blij, als ik dit verhaal lees van Dorien. Het geeft aan, hoeveel openbaringen er zijn voor de deelnemers in een interne week, maar ook confrontaties, met zichzelf, die onontbeerlijk zijn voor de samenwerking met een hond, een hond verandert immers niet zichzelf. In een interne week gebeurt er zoveel, met mensen en honden, inzicht wordt verkregen, steun aan elkaar wordt gegeven”.

 

Rinze en Noah

 

*******************************

 

Butler van Anita

Roelf H. de Boer

Oud-minister en oud-vice minister president

 Cees Broekhoven

Lid Provinciale Staten van de Provincie Noord-Holland

 Mr. Arthur Th.H. van Dijk

Wethouder van economische zaken, grondzaken en toerisme Gemeente Haarlemmermeer

 Dr. Rogier Hintzen, neuroloog

MS Centrum ErasMS Rotterdam

 J. van Houwelingen

Oud-burgemeester Gemeente Haarlemmermeer, oud-staatssecretaris en -lid Tweede Kamer der Staten-Generaal

 Mr. A. Stemerdink

Oud-minister en -staatssecretaris, oud-lid Tweede Kamer der Staten-Generaal

 Berdien Stenberg

Musicus

*******************************

 

"Vriendenclub Ellen”

t.b.v. stichting “De hond kan de was doen"

Ook belangstelling voor deze vriendenclub? Dan vragen wij u zich bij de club aan te sluiten. Deze club van vrienden is een groep mensen en bedrijven, die het van groot belang vindt dat de teamtrainingen van de stichting nog meer bekendheid krijgen en dat zij financiële middelen tot haar beschikking blijft krijgen om speciale projecten voor mens en hulphond te kunnen uitvoeren, die de subsidie niet dekt, zoals “kindermaatje”. Hulp-Hondenschool De Click verzorgt hiervoor de praktische werkzaamheden.

Nieuwe vrienden kunnen zich bij ons aansluiten vanaf € 25,-- per jaar, bedrijven  vanaf  € 100,-- per jaar. Wilt u “ De hond kan de was doen” adequaat steunen, maak dan uw bijdrage over op de hierna vermelde rekening.                

Het bedrag kunt u over maken op rekeningnummer  345832302

t.n.v.: G.Avis-Blom   inz.St.Hond kan was doen  Hoofddorp.

Graag met vermelding van uw naam, adres en woonplaats. 

 U kunt uw gift aftrekken bij de belasting.

 

Opmaak en printen van de nieuwsbrief is in eigen beheer,

 m.m.v.: B. & B. Print En Office Heemstede

Alle giften komen geheel ten goede van de projecten.

 

e-mailadressen

e.gehrels-niemans@planet.nl

fam.avis@hetnet.nl     

 

 

Meer weten over de Stichting?

Kijk op:  www.dehondkandewasdoen.nl

 

 

 

 

 

 


Home