Home

Groei en Bloei op bezoek 9 juni 2010

Op 10 juni waren ze er weer, de gezellige mensen van Groei en Bloei, die de tuin komen bewonderen.

Door het slechte weer, dacht ik, dat het wel eens afgezegd zou kunnen worden, maar tussen de buien door was het eigenlijk nog heel aangenaam.

Pim vergezelde de groep door de tuin heen. Het geheel ligt er weer prachtig bij.

Door de strenge winter, bloeien de diverse bloemen op een ander tijdstip dan het vorige jaar.

Diverse tips werden weer uitgewisseld en na afloop hebben we op het terras gezellig bijgepraat bij een lekker kopje koffie/thee en natuurlijk de vijgencake.

Het was weer een heel leuke middag en we konden weer van de bloemenweelde genieten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Groei en Bloei op bezoek 10 juni 2009

Op 10 juni  was er weer een leuke groep dames en heren van de "Groei en Bloei"-groep.

Het mocht zo zijn, dat het op dat moment prachtig weer was. Maar het is wel de vraag of iedereen nog droog thuis heeft kunnen komen.

De tuin ligt er weer erg mooi bij, de rozen bloeien uitbundig. Het nieuwe pleintje ziet er al mooi uit. Helaas hadden de oude kastanjes de kastanje-ziekte niet overleefd, maar nu geeft het nieuwe "schaduwpleintje in wording" ook wel weer meer Licht. Ieder nadeel heeft z'n voordeel.

Sommige bloemen nemen een beetje de overhand, zo gaat dat in de natuur, dus zullen ze binnenkort een beetje ingesnoeid moeten worden om weer plaats te maken voor nieuwelingen, die eerder een beetje van hun plaats verstoten zijn.

Het was weer genieten van de bloemenweelde, mooi hè, dat ze ieder jaar zo maar weer terugkomen.

Het was ook weer erg gezellig,met de tuinvrienden onder elkaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Groei en Bloei op bezoek 18 juni 2008

Op 18 juni werden wij weer verrast met een bezoek van de dames en een heer van de Groei en Bloei groep uit de Haarlemmermeer. Het weer was aangenaam fris en de bloemen bloeiden uitbundig. De tuin lag er prachtig bij. Pim vergezelde de groep door de tuin heen. 

Na afloop hebben we gezellig nagepraat met een kopje koffie en vijgencake, zoals u op de foto's kunt zien. Luna en Nekita hebben zich weer van hun beste kant laten zien tijdens dit bezoek.

Ieder jaar is het een plezier om elkaar te ontmoeten in "Het Engelenhof en zo hopen we elkaar volgend jaar weer te mogen begroeten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

**********************************************

Groei en Bloei op bezoek juni 2007

 

6 juni was het weer zover. 

De dames en één heer van Groei en Bloei kwamen weer de tuin bewonderen. 

Dit jaar bloeit alles veel eerder, dan andere jaren en ook veel uitbundiger. In april al volop zomer en in mei regelmatig regen. De rozen bloeien weer geweldig. Onze dierbare tuinman kon een aantal weken niet komen vanwege ziekte en dat was ook duidelijk te zien.

Eén grote bloemenzee, met het nodige onkruid er doorheen. Een beetje verwilderd ook, maar toch prachtig. Nu dus ook met klaprozen er tussen door, die normaalgesproken alleen op bepaalde plekjes mogen woekeren, om mij een plezier te doen. Om Willem niet te veel te laten schrikken als hij weer terugkomt, komt er morgen iemand van buitenaf de buxeshaagjes knippen en het overtollige onkruid verwijderen. 

 

We hebben met elkaar weer gezellig koffie en thee gedronken met de heerlijke vijgencake, wat Mieke allemaal verzorgd heeft. Hieronder vindt u daarvan wat foto's.

We hopen elkaar volgend jaar weer op deze plek te kunnen ontmoeten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Groei en Bloei op bezoek juli 2006

 

Ondanks, dat er al weken een hittegolf is en de bloemen in de tuin een explosieve groei hebben doorgemaakt, hebben 9 enthousiaste dames van de "Groei en Bloei"-groep Haarlemmermeer ons bij een temperatuur van dik boven de 30 graden een bezoek gebracht en hebben zij de tuin weer kunnen bewonderen. Helaas kon Willem deze keer niet aanwezig zijn om zijn kennis te delen, maar na een korte rondleiding door Pim, was het heel gezellig toeven onder de kastanje-bomen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kijk ook voor mooie tuinfoto's op: Bloemenweelde in het Engelenhof.

 

 

Groei en Bloei op bezoek 2005

Eén à twee keer per jaar brengt een groep dames en soms ook heren  van "Groei en Bloei" uit onze regio een  bezoek aan onze tuin. Dat zijn altijd erg gezellige en leerzame middagen. Willem, onze tuinman geeft dan een rondleiding en vertelt van alles over de planten en bloemen. En wij krijgen weer tips van de bezoekers. 

juni 2005   De rozen bloeien volop.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ARTIKEL OVERGENOMEN UIT:

 GROEI & BLOEI - AFDELING HAARLEMMERMEER - 2005  

 

EEN PRACHTIGE TUIN VAN EEN BIJZONDERE VROUW

 

Onlangs mocht ik met een aantal dames van de tuinkring mee naar een hele mooie tuin in Vijfhuizen. En het was inderdaad een prachtige tuin. Van buitenaf niet te zien omdat de tuin was omgeven door hoge hagen en bomen. Maar eenmaal binnen ontvouwde zich rond het huis een aantal grote en bijzondere tuinen.

Het linkergedeelte was een uitgestrekt grasveld met mooie volwassen bomen en een wegenstelsel van asfaltpaden. Het rechtergedeelte van de tuin gesitueerd rond een aantal terrassen was een bloemen en planten tuin. Wat direct opviel waren de prachtige rozenperken, rozen bogen en pergola's met rozen. Dat alles rond en in borders met een zeer grote verscheidenheid aan vaste planten. Maar ook overal potplanten en mooie tuinbeelden. Het was echt een lust voor het oog. Onder het genot van een kopje koffie hebben we zitten genieten van deze bloemen- en plantenweelde. De tuin wordt onderhouden door meneer Willem en alles zag er piekfijn verzorgd uit. Helaas is de eigenaresse niet in staat de tuin zelf te onderhouden. Zij is door MS volledig afhankelijk van haar man en haar HOND.

Vooral haar hond is een onmisbare vriend en trouwe altijd aanwezig maat. Stichting "de hond kan de was doen" heeft in 1999 een bijzonder teamtrainingsprogramma in Nederland geïntroduceerd. Een goed getrainde hond is in staat vele taken van de gehandicapte over te nemen en deze vlekkeloos uit te voeren. Met behulp van de hond wordt de zelfredzaamheid van de eigenaresse van de prachtige tuin die we mochten bezoeken aanzienlijk groter. We hebben met verbazing en bewondering gezien hoe de hond haar baasje met allerlei zaken hielp zonder zich te laten afleiden door onze aanwezigheid. Wat ons ook opviel was dat de hond ook een been van een van de bezoeksters, dat in de weg stond, opzij zette omdat zij er niet door kon. U zult begrijpen dat de training van een hulphond een kostbare zaak is. Slechts 2/3 van de opleidingskasten worden gedekt door overheidssubsidie. De rest komt van giften of donaties of uw steun. U kunt via de Vrienden van de stichting "de hond kan de was doen" p.a G. Avis-Blom, Rijnlanderweg 1069, 2131 MP Hoofddorp dit bijzonder belangrijke werk zelf steunen of onder de aandacht van vrienden of bekenden brengen. ,

Hans Botman

 

GROEI & BLOEI - AFDELING HAARLEMMERMEER - 2005 I

 

 

 

 

 

 

 

Een "laat zomer"-bezoek van Groei en Bloei

25 augustus 2005

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Home