Home

 

Luna is jarig: 1 jaar : 5 maart  2004

We melden ons aan bij "De hond kan de was doen" 

 

 

Na een intake-gesprek, een gedragstest van Luna en een test of wij beiden aanleg zouden hebben, volgden strenge medische keuringen.

 

Na een spannende tijd hoorden we, dat we aangenomen waren om de opleiding te volgen.

 

 

 

Eind mei begonnen de eerste lessen.

De opleiding voor teamtraining voor geleidehonden is begonnen.

Ik heb nu 2 lessen thuis gehad en 1 groepsles.

Je staat versteld, hoe je op de juiste vriendelijke manier en denkend als een hond, aan je hond dingen kunt leren, die jou straks minder afhankelijk maken. En de hond vindt het ook enig om te doen. Het zet hem weer aan het denken 

Het is eigenlijk de hele dag door trainen, de hond moet zijn beloning/prooi verdienen, net als de wolven, waar zij van af stammen. Er zit een hele filosofie achter, reuze interessant.

Ik ben de roedelleider en Luna de mindere. Samen werken we voor resultaat. De andere mensen om ons heen moeten afstand van Luna nemen, wat een moeilijk proces is, totdat ze eenmaal begrijpen en zien wat de resultaten kunnen zijn en voor wie. En ook dan nog is het moeilijk om Luna te negeren.

 

Van 14 t/m 18 juni ga ik met Luna naar een interne trainings-week in Schoorl met nog 7 gehandicapten, 7 honden, instructeurs en begeleiders.

Het is voor mij een grote uitdaging hier aan mee te doen. Stel je voor, met al deze mensen en honden de bossen en duinen in en langs de zee te lopen/rijden en ondertussen toch veel ervaring op te doen voor de training. Uiteraard mogen de honden ook wel met elkaar spelen/stoeien/ravotten/zwemmen, op tijden, dat wij dat willen.

Binnen zal het helemaal wel even wennen zijn met zoveel mensen, honden en rolstoelen om je heen, dat is de moeilijkste les waarschijnlijk. Het is geen 5-sterrenhotel, en het wordt echt behelpen, maar er zijn wel 2 aangepaste douches en 2 aangepaste toiletten. Ik heb 4 jaar niet in een ander bed gelegen, hier krijg ik een hoog/laag-bed. Pim gaat de eerste nacht mee en komt zo nodig iedere avond terug. Overdag red ik me wel, denk ik, ik vind het ook leuker, als ik daar alleen ben met Luna en ben dan ook sterker, denk ik. Iedere instructeur begeleid 2 personen met hun honden. Er zijn ook veel theorie-lessen en praktijkoefeningen.

De opleiding gaat ongeveer 6-8 maanden duren en wordt afgesloten met een examen. Maar zo ver zijn we nog lang niet.

 

Terug naar opleiding  bij stichting "De hond kan de was doen"

 
Home